Gå till innehåll

Skår

Dykplatsen:

Skår ligger långt ut i fjorden och erbjuder blandad dykning. Här är en liten badplats och en småbåtshamn. Tack vare sitt öppna läge är detta en dykplats som ofta är isfri när isen ligger i vikarna längre in i fjorden.

Dyket:

 Utanför viken kommer en drop-off till en mindre vägg som går till drygt 20 meter där den är som djupast.

Till vänster, in mot hamnen breder en flack mjukbotten ut sig, men fortsätter man rakt ut eller åt höger blir det djupare. Efter den första väggen blir det mjukbotten varvat med stenblock ett tag tills en riktigt häftig vägg börjar. Här är blandat med hyllor, stenrösen och platåer till önskat djup.

Gå antingen ner vid båthuset och följ bottnens lutning till första väggen eller gå ner utanför de första klipporna till höger för att komma snabbare till väggen.

Om man vill ha enbart väggdyk kan man ytsimma bort till den stora klippan. En del föredrar att ta landvägen dit. Det går en stig längs stranden och man kan gå i vid den stora klippväggen längst bort på stranden. Följ klippväggen till önskat djup och håll höger.

Det går en kabel i viken som kommer upp strax bredvid båthuset. Denna är en bra orienteringspunkt vid uppstigningen.

Här är både livlig båttrafik och många badande om sommaren.

Vägbeskrivning:

Följ väg 161 till färjeläget vid Skår på Gullmarns södra sida. Strax före färjeläget, sväng vänster vid 50-skylten. Följ grusvägen och håll höger när den delar sig. Parkera på p-platsen ovanför båthuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *