Gå till innehåll

Fossen

Dykplatsen:

Fossen har två fina vikar att dyka ifrån. Båda vikarna erbjudar dykning åt båda hållen vilket innebär fyra olika dykplatser som alla är mycket fina.

Nu är det inte bara dykare som uppskattar Fossen, här finns också en mycket stor campingplats och en liten hamn. För att få lov att komma in på området måste man antingen campa där eller betala en parkeringsavgift för att få lov att köra in genom bommen och ner till strandområdet. I kiosken vid infarten betalar man för sin parkeringsbiljett.

Fossen är endast öppen under campingsäsongen.

Dyket:

Vik 1: Kör igenom campingområdet tills det blir grusväg. Här finns en vändplan/parkering och en bom som ska hindra bilister från att vara alltför närgångna vid stranden. Alltså får man parkera här och bära sin utrustning eller helt enkelt byta om vid parkeringen och trava ner i full mundering till vattnet.

Man kan dyka i båda riktningarna utanför viken. Det blir en fin drop-off där vikens mjukbotten övergår i klippvägg.

Vik 2: Fortsätt förbi p-platsen till första viken, längs grusvägen till vänster. Antingen kan man parkera på gräset vid sidan av vägen där det blir en naturlig öppning ut i viken, eller så fortsätter man ytterligare en bit. När man kommit till några små båthus kan man parkera där och gå i vattnet vid själva badplatsen.

Även här går att dyka i båda riktningarna och det är en fin drop-off ner till 30 meter där badvikens mjukbotten övergår i klippvägg. Tänk på att hamnens in- och utlopp mynnar i viken och att detta är ett populärt tillhåll för både fiskare och olika på-ytan-sporter som t.ex. vattenskidåkning.

Vägbeskrivning:

Från väg 161, ta av vid Skylt "Hällebäck" och "Jordfall". Sväng vänster vid ny skylt "Jordfall". Fortsätt förbi Jordfall och sväng höger vid campingskyltarna. Fortsätt ner till campingen, ställ bilen utanför bommen och betala i kiosken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *