Gå till innehåll

Jordfall

Jordfall

Dykplatsen:

Jordfall erbjuder kuperad vägg med fina skrevor och stenrösen. Man dyker från ett varvområde med en liten hamn. Här kostar det också att parkera. Läs och följ Dyk- och P-anvisningarna på anslagstavlan vid infarten till varvsområdet.

Dyket:

Gå i vattnet i viken längst bort på området. Ytsimma gärna ut till udden eller längre innan ni går ner. Väggen börjar redan inne i viken så det är lättnavigerat på tillbakavägen.

Precis utanför viken på 10-11 meters djup finns en låg, djup och lång skreva som man kan följa. I skrevan gömmer sig diverse olika fiskar och andra djur. Missa den inte! Kanske som avslutning på det fina dyket längs väggen?

Rakt ut från viken är det mjukbotten. Här man man hitta Större Cylinderros, Sjöpennor, Piprensare och Kräftor. Även Bläckfisk går att se här. Håll vänster så kommer väggen längre fram, men ganska sent.

Varvet är ett arbetsområde året runt. Om sommaren är det livlig båttrafik och många sportfiskare så var noga med dykflagga och använd gärna ytmarkeringsboj.

Vägbeskrivning:

Från väg 161, ta av vid Skylt "Hällebäck" och "Jordfall". Sväng vänster vid ny skylt "Jordfall". Nästa skylt "Jordfall" kommer rätt plötsligt efter en granhäck. Sväng höger där. Kör ned till vattnet och in på varvsområdet och parkera enligt anvisningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *