Gå till innehåll

Sandvik

SandvikDykplatsen:

Platsen är en småbåtshamn med privat brygga som ej får användas av dykare. Båtföreningen i området vill ha ordning och reda så se till att inte vara i vägen. Håll gärna till på höger sida om båthuset. Inga bilar är tillåtna nere vid bryggan.

Dyket:

Det finaste dyket är vid väggen till vänster (söderut). Ta gärna ett ytsim och gå ner bortanför hopptornet för att få ut så mycket som möjligt av väggen. Vill du slippa ytsimma går det självklart också bra att följa botten och hålla vänster så träffar du på väggen till slut. Dyket bjuder på en fin blandning av hyllor, skrevor, överhäng och branta partier.

När man når viken på tillbakavägen kan man lägga sig på 5 meters djup för att hamna precis vid uppgångsplatsen bredvid båthuset. Utanför bryggan är det c:a 10 meter djupt. Man vet att man är framme när man simmat över den stora musselbanken som finns under bryggan.

Rakt ut i viken finns en mindre vägg som slutar runt 20 meter.

Till höger (norrut) sträcker sig enbart mjukbotten en lång bit. Vill man uppleva vägg här bör man ta ett (alldeles för) långt ytsim först.

Tänk på båttrafiken vid uppstigningen..

Vägbeskrivning:

Vägföreningen vid denna dykplats vill ej att uppgifter om vägbeskrivning skall finnas tillgängliga för allmänheten eftersom en del dykare missbrukat bestämmelserna vid dykplatsen.

Folk i allmänhet är inte emot att dykare vistas här men man har tidigare haft problem både med dykare som parkerat otillåtet, fört oväsen samt med stölder i området (som man dock inte beskyller dykare för).

Vi låter dykplatsbeskrivningen ligga på vår hemsida, dock utan tillhörande vägbeskrivning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *