Gå till innehåll

UV-foto

Att ta med sig en kamera

Att ta med sig ett minne från dyket är fascinerande. När man tittar på bilderna efteråt kan man uppleva dyket igen. Man har en chans att visa andra vad man sett och man kan ta reda på vilken fisk det egentligen var man såg efteråt.

Till att börja med hade vi en kamera och turades om med den. Den som inte fotograferade var behjälplig med att hitta nya motiv och med ljussättningen. Genom att samarbeta har man ett gemensamt mål och kan få många bra bilder.

Ensamma tillsammans

När man är två fotografer gäller det att hitta en strategi för att inte tappa bort varandra. Att dyka säkert och tillsammans utan att störa varandra. Man blir lätt inne i sin egen värld. Tid, rum, och ibland även parkamrat har en benägenhet att försvinna.

Att turas om med att leda dyket har fungerat för oss. Dykare 1 är förstefotograf dvs. väljer leder dyket och fotograferar i lugn och ro. Dykare 2 fotograferar också men har som primär uppgift att följa efter, hålla koll och knacka på axeln om det behövs.

Bättre bilder

Ju bättre bilderna blir, desto sämre känns dom. Konstigt? Inte särskilt. Ju mer man fotograferar, desto mer känner man kamerans begränsningar. Man blir mer kräsen. Plötsligt är det inte bara minnet från dyket som är viktigt. Vinkel, bakgrund, skärpedjup och ljussättning är stora utmaningar som kräver tålamod.

Ditt kameraval

Har du frågor kring ditt kameraval, ljussättning eller andra frågor hjälper vi gärna till.

Kurser i UV-foto

Vi har kurser i UV-foto. Under kursen utgår vi från din egen kunskap och dina önskemål. Vi arbetar i små grupper med handledning både över och under ytan samt övergripande teori, workshops med andra fotografer och redigeringsarbete.

I almenackan finns våra planerade kurser inlagda. Det går också bra att boka in egna kurser om man är 2-4 deltagare som vill gå ihop.

Anmäl dig genom att maila en bokningsförfrågan till info@teampaulsen.se.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *